Text in here. gfddds

ΟΠΑΠ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ


powered by Agones.gr - livescore

Friday, November 29, 2013

"Μαύρο" στη Βαλέντσια..αλά ΕΡΤ...

Μπλακ άουτ στον τηλεσταθμό της Βαλένθια


 Παρά τον αγώνα των εργαζομένων να αποτρέψουν το λουκέτο

Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 14:15 Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

 Τελευταία ενημέρωση: 16:31 Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013
Εκκενώθηκε το κτίριο της τοπικής ραδιοτηλεόρασης στη Βαλένθια, αφού προηγουμένως οι αρχές έκοψαν την παροχή ρεύματος. Οι εργαζόμενοι είχαν καταλάβει το κτίριο και συνέχιζαν την εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού, αντιδρώντας στην απόφαση της περιφερειακής κυβέρνησης να τον κλείσει.

Οι δημοσιογράφοι της RTVV, στην ανατολική Ισπανία, αψήφησαν τις εντολές για κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού, συνεχίζοντας να εκπέμπουν για 12 ώρες και παίρνοντας συνεντεύξεις από πολιτικούς της αντιπολίτευσης που εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της περιφερειακής κυβέρνησης.
 
Τελικά, έπειτα από εντολή της περιφερειακής κυβέρνησης, διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο κτίριο της RTVV, ενώ οι εκκαθαριστές της εταιρείας εισήλθαν στο κτίριο με τη συνοδεία αστυνομίας.
 
Εκατοντάδες δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στην περιφερειακή ραδιοτηλεόραση υπάκουσαν τις διαταγές των αστυνομικών και εκκένωσαν το κτίριο. «Δεν ντρέπεστε;», φώναξαν κάποιοι από αυτούς στους αστυνομικούς.
 
Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι είχαν αποτρέψει την απόπειρα των αρχών να διακόψουν το σήμα των αναμεταδοτών.  «Το ραδιόφωνο έκλεισε, όμως η τηλεόραση συνεχίζει να εκπέμπει. Παρά τις επανειλημέννες απόπειρες να κοπεί το σήμα, αυτό παραμένει χάρη στην αντίσταση των εργαζομένων», είχε αναφέρει η εκπρόσωπός τους, προσθέτοντας: «'Ηταν μια νύχτα θλίψης, αλλά ταυτόχρονα μια νύχτα αξέχαστη και συγκινητική, γιατί εμείς οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να εκπέμπουμε».
 
Το ραδιόφωνο της Βαλένθια σίγησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ενώ οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης ξεκίνησαν λίγο αργότερα να εκπέμπουν ζωντανά, μεταδίδοντας τις εξελίξεις. Στη συνέχεια, αστυνομικοί αναπτύχθηκαν τη νύχτα μπροστά από την έδρα της τηλεόρασης.
 
Η τοπική κυβέρνηση δημοσίευσε την Πέμπτη στην εφημερίδα της κυβέρνησης «το νόμο για τη κατάργηση και διάλυση» του σταθμού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα RTVV. 
 
Στις 5 Νοεμβρίου είχε ανακοινώσει το κλείσιμο του σταθμού, αφού δικαστήριο έκρινε παράνομη την απόλυση 1.000 εκ των συνολικά 1.700 εργαζομένων, για τους οποίους η τοπική κυβέρνηση υποστήριζε ότι δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα να τους επαναπροσλάβει, με τον ισχυρισμό ότι τα χρήματα που εξοικονομούνται πρέπει να δοθούν στην υγεία, την παιδεία και την κοινωνική ασφάλιση.

 
Η Βαλένθια είναι η πιο χρεωμένη από τις 17 ημιαυτόνομες περιφέρειες της Ισπανίας. Η RTVV έχει συνολικές ζημιές ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.
 

Στους τοπικούς ραδιοσταθμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα περιλαμβάνεται και το περιφερειακό τηλεοπτικό δίκτυο της Μαδρίτης Telemadrid, στο οποίο έχουν γίνει περικοπές δαπανών, προκαλώντας πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις.
Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment