Text in here. gfddds

ΟΠΑΠ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ


powered by Agones.gr - livescore

Sunday, December 8, 2013

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του 2014



«Ναι» από τη Βουλή στον προϋπολογισμό
Kυριακή, 8 Δεκ. 2013
Με τη θετική ψήφο 153 βουλευτών της συγκυβέρνησης υπερψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2014, καθώς από τη διαδικασία απουσίαζε ο βουλευτής της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος.


Συγκεκριμένα, σε σύνολο 296 ψήφων, υπέρ ψήφισαν 153 και κατά 142, ενώ «παρών» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιώργος Κασαπίδης.
.
Α.Σαμαράς: Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια η χώρα δεν θα χρειαστεί δανεικά
«Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια η χώρα μας δεν θα χρειαστεί δανεικά», δήλωσε στη Βουλή, για τον νέο Προϋπολογισμό και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σημειώνοντας ότι «όλοι μας επιζητούμε την αποδέσμευση από το μνημόνιο και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αποδεσμευτούμε από το μνημόνιο. Έτσι εξασφαλίζεται και η πραγματική εθνική μας ανεξαρτησία. Όχι με δανεικά».
.
O πρωθυπουργός αναφέρθηκε εμφατικά στα αποτελέσματα του προϋπολογισμού του 2013 και το πρωτογενές πλεόνασμα για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας λέγοντας ότι «αυτά είναι η πραγματική επανάσταση και όχι η επανάσταση του ψέματος που είπε απόψε ο κ. Τσίπρας».
«Πρόκειται για αληθινές επαναστάσεις και όχι επανάσταση του ψέματος που προκήρυξε σήμερα ο κ. Τσίπρας. Τα κάναμε μόνοι μας, ενώ εσείς πάτε να λύσετε τα προβλήματα του τόπου με το κατοχικό δάνειο- με τη βοήθεια των συντρόφων σας του Die Linke στη Γερμανία που δεν θέλουν ν' ακούσουν κουβέντα γι' αυτό και για κούρεμα χρέους» παρατήρησε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: «Όλα αυτά, επιτεύχθηκαν χωρίς κόλπα και λογιστικές αλχημείες. Σχεδόν όλοι προεξοφλούν πως το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Όλος ο κόσμος πλην ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχεται πως το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το πρώτο βήμα για την αποδέσμευση από το Μνημόνιο. Έτσι εξασφαλίζεται η εθνική μας ανεξαρτησία» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, απαντώντας εμμέσως σε σχετική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα. «Γρήγορα θα βγει η Ελλάδα και στις αγορές. Τα σπρεντς πέφτουν. Όλα αυτά θα επιταχύνουν την ανάκαμψη, θα επιταχύνουν τη μείωση της ανεργίας και θα φτιάξουν πρωτογενές πλεόνασμα το 2014. Φέτος ξεπεράσαμε τους στόχους. Πρέπει να αγωνιστούμε να τους ξεπεράσουμε και του χρόνου».
«Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε και αυτό είναι επιτυχία. Και ενώ καταρρέαμε από πλευράς ανταγωνιστικότητας, τώρα βελτιωνόμαστε σε όλους τους δείκτες και αυτό είναι μια πραγματικότητα που μόνο οι λαϊκιστές δεν βλέπουν», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
.
«Η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται χώρα φυσιολογική. Αντίθετα, δεν υπάρχει τίποτε το φυσιολογικό για οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, απ' αυτά που υποστηρίζεται από την αξιωματική αντιπολίτευση»- ανέφερε στην ομιλία επί του προϋπολογισμού του 2014, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
.
Ο κ. Σαμαράς διαπίστωσε πως τη χρονιά που πέρασε, συντελέστηκαν τέσσερις μεγάλες ανατροπές- πραγματικές επαναστάσεις για τα δεδομένα της Ελλάδας: Πρόκειται για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, την εξάλειψη του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο, την πραγματοποίηση και υπέρβαση των στόχων του προϋπολογισμού του 2013 σε τέσσερις από τους πέντε κύριους τομείς (μείωση δαπανών, αύξηση φορολογικών εσόδων, ανάσχεση της ύφεσης, πάταξη της φοροδιαφυγής) με τη μόνη μικρή επιδείνωση να αφορά τον δείκτη της ανεργίας, που μπορεί να βελτιωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς) και τέλος τη στροφή στην ανάκαμψη.
.
Απαντώντας στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Σαμαράς, διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει απελευθέρωση των πλειστηριασμών των ακινήτων των φτωχών και των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, για τα οποία σύντομα θα αποδειχθεί πως εξακολουθεί να υπάρχει προστασία- ενώ υπογράμμισε και τη σημασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η οποία σύντομα θα αποδώσει με κεφαλαιακή ρευστότητα στην αγορά.
«Σύντομα θα αποδειχθεί και αυτό το ψέμα. Οι κατοικίες των αδυνάμων και των μεσαίων θα συνεχίσουν να είναι προστατευμένες. Το έχω πει. Τόσο απλά» δήλωσε ο πρωθυπουργός. 
.
Συμφωνώντας δε, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εγκληματικές» τις αναφορές του Αλ. Τσίπρα στο τραπεζικό σύστημα: «Ακριβώς επειδή ανακεφαλαιοποιήσαμε τις τράπεζες, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι το πιο θωρακισμένο. Η αλήθεια είναι πως η επιστροφή της ρευστότητας καθυστέρησε λίγο, αλλά τώρα ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση και σύντομα θα έρθει και η ρευστότητα» διαβεβαίωσε.
Στην πραγματικότητα, η απόσταση που χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τη φιλοσοφία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι τεράστια: 
 .
Σχολιάζοντας την ομιλία του γενικού εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος είχε επισημάνει πως δεν υπάρχει ελληνική λύση έξω από μια συνολική αλλαγή της αρχιτεκτονικής της ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός παρατήρησε πως «εμείς δεν καλούμαστε να φτιάξουμε πρώτα τον κόσμο και ύστερα τη χώρα μας. Το πρόβλημα είναι το πώς θα σώσουμε σήμερα τη χώρα μας και μόνον τότε θα μπορούμε να έχουμε παρέμβαση στην Ευρώπη για το πώς να αλλάξει η Ευρώπη, όπως πχ η παρέμβαση που κάναμε για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, ή για τις θαλάσσιες πολιτικές, της «μπλε ανάπτυξης», μέσω των οποίων δημιουργούμε σιγά-σιγά ομπρέλα στήριξης της ΑΟΖ».
.
Στις βολές του ΣΥΡΙΖΑ περί χρεοκοπημένης κυβερνητικής πολιτικής, ο κ. Σαμαράς αντέταξε πως «δεν χρεοκόπησε η ίδια η Ελλάδα παρά τις προβλέψεις του κ. Τσίπρα, ούτε η εξωστρέφεια και η επιχειρηματικότητα. 
.
Χρεοκόπησαν με πάταγο οι χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, ο κρατισμός στη Δύση, η αναδιανομή των δανεικών και η ευημερία που στηρίχθηκε στα δανεικά γιατί ήταν ψευδαίσθηση».
.
«Η κοινωνία δεν σας ακούει. Σας ακούει; 30-40 ήταν έξω απ' τη Βουλή σήμερα» ανέφερε απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση ο Αντ. Σαμαράς.
.
Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2014, εξερχόμενος από τη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
.
«Μετά από πάρα πολλά χρόνια- εσείς εδώ στη Βουλή το έχετε ζήσει- αυτός ήταν ένας προϋπολογισμός ανάκαμψης, προοπτικής κι ελπίδας. Και θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ θετικό βήμα για την Ελλάδα μας. Να είστε καλά».

No comments:

Post a Comment